Neixen les Brigades Internacionals catalanes

Marc González
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dijous, 10 d’octubre de 2019

S’han creat les Brigades Internacionals catalanes. Es tracta d’una xarxa de voluntaris impulsada des de l’Estat espanyol, i també des d’altres països d’arreu del món, que volen donar suport al dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Un dels seus impulsors ha explicat a ElNacional.cat que les Brigades neixen inspirades en les Brigades Internacionals que van lluitar a favor de la República espanyola durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939). «Òbviament ara el panorama és diferent i no estem en un conflicte violent, però el que s’està jugant a Europa és el mateix. I la trinxera ara mateix es troba a Catalunya», ha assegurat fent referència a l’auge del «filofeixisme».

Les Brigades Internacionals catalanes ja compten amb voluntaris de nombrosos països com PortugalFrançaGran BretanyaEl RifEstats UnitsBèlgicaFlandesAndalusiaEuskadi, les Illes CanàriesHolandaAustràlia Rússia.

Tot i nèixer «a marxes forçades», les Brigades ja compten amb una pàgina web i properament es presentaran de forma oficial a Brussel·les (Bèlgica). Aquesta xarxa de voluntaris ha volgut organitzar-se, segons ha comentat un dels seus impulsors, per internacionalitzar el procés català arreu del món i sumar una perspectiva diferent -de caire més activista i anònima- a les accions que duen a terme Foreign Friends of Catalonia i les delegacions exteriors de l’Assemblea.

Les accions «sempre seran pacífiques i democràtiques» i es basaran en conferències, exposicions i portar l’estelada a totes les manifestacions sobiranistes d’arreu del planeta. A més, les Brigades volen visibilitzar «la cara dels brigadistes», els quals donaran suport a l’autodeterminació de Catalunya en diferents idiomes des d’arreu del planeta a través de les xarxes socials.

Les Brigades Internacionals catalanes volen deixar clar que han estat creades «des de la gent». Tot i reconèixer que entre els impulsors hi pot haver membres de diferents entitats, volen que aquesta xarxa organitzada quedi al marge de qualsevol organització.

 

Suport a Catalunya

Segons ha assegurat un dels seus impulsors, les Brigades ja compten amb el suport de ciutadans catalans que col·laboraran amb els brigadistes facilitant allotjament, menjar i quan es duguin a terme accions a Catalunya i també eventuals recollides de fons.

Link News: https://www.elnacional.cat/ca/politica/brigades-internacionals-catalanes_428747_102.html